Papua-Uuden-Guinean kriittisesti uhanalaiset nisäkkäät

Viisi Diprotodontia-lajin lajia, yksi echidna, kolme lepakkoa ja useita jyrsijöitä joutuvat pahoihin uhkiin Papua-Uudessa-Guineassa, ja ne on luokiteltu "kriittisesti uhanalaisiksi" Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN: n) punaiseksi Luettelo uhanalaisista lajeista. Metsän hävittäminen on keskeinen tekijä, joka edistää elinympäristön häviämistä ja siitä johtuvaa väestön vähenemistä. Nämä lajit ovat sukupuuttoon, ja toistaiseksi maa ei ole toteuttanut toimenpiteitä niiden säilymisen varmistamiseksi. Kuollut sukupuuttoon menevien suomenmestarien joukossa on kriittisesti uhanalainen musta-täplikäs cuscus, joka asuu Papua-Uuden-Guinean rauhallisissa metsissä. Kuitenkin ilman minkäänlaista suojelua jäljellä olevat muutamat elinympäristöt lakkaavat olemasta käyttämättä tätä lajia sukupuuttoon. Muita samankaltaisia ​​vaaroja aiheuttavia nisäkkäitä ovat itäiset pitkäkarvaiset Echidna, New Guinea Big-Eared Bat ja Lowland Brush Mouse.

Eastern Long-Beaked Echidna (Zaglossus bartoni)

Itäinen Long-Beaked Echidna on laji Zaglossus-suvussa. Lajin erottavia piirteitä ovat viisi kynsiä, jotka löytyvät eturaajoista, ja neljä vastaavaa kynsiä takajaloillaan. Se voi painaa 5–10 kilogrammaa ja sen pituus on 60–100 cm. Lajilla on tiheää mustaa turkista ja kun se on vaarassa. Zaglossus-bartoni on erittäin uhanalainen laji Papua-Uusi-Guineassa, jossa se sijaitsee korkeudessa 6, 600–80000 metriä merenpinnan yläpuolella. Se asuu trooppisilla metsillä, alpineilla, kuorilla ja vuoristoalueilla. Itäisen pitkäkarvaisen echidnaksen ruokavalio koostuu hyönteisistä ja vihreistä vihanneksista. Zaglossus-bartonin pitkä kuono sallii sen pilaantua hyönteisille halkeamissa ja vaikeasti saavutettavissa olevissa tiloissa. Uhkaessaan tämä laji muodostaa piikkipallon. Kuten muutkin Monotrematan jäsenet, tämä laji sisältää munia. Siinä on kloo virtsan ja ulosteiden kuljettamiseen sekä siittiöiden ja munien kulkemiseen. Vaikka metsäkato on johtava tekijä Zaglossus-bartonin vähenemisessä, ihmiset ovat tärkein syy niiden vähenemiseen. Tähän mennessä laji on otettu punaiseen listaan ​​kriittisesti uhanalaiseksi marsupialiksi.

Black-Spotted Cuscus (Spilocuscus rufoniger)

Black-spotted cuscus on Phalangeridae-perheen marsupialla. Aikuisten Spilocuscus rufoniger -lajien paino on noin kuusi-seitsemän kiloa ja sen pituus on 120 senttimetriä. Lajilla on punainen ja musta värillinen turkis, joka näyttää tiheältä ja villalta. Lajin naispuoliset jäsenet ovat isompia ja tasaisemman värin kanssa. Alamittaiset ovat keltaisia ​​ja valkoisia molemmissa sukupuolissa. Black-spotted cuscusissa on pyöreä pää ja lyhyt mutta terävä piikki. Lisäksi siinä on neljä nilkkaa ja etupuolella uudistettu pussi vastasyntyneiden kuljettamiseen. Tämä laji käyttää hännänsä ensisijaisesti tarttumiseen. Etukynnet näkyvät kaarevina, käyttäytymismuutokset sen kiipeilykäyttäytymiseen. Taka-varpaat tarttuvat haaraan ja esineisiin liikkumisen aikana. Tämä laji on endoterminen, ja sillä on arboreaalisia tapoja. Ne ovat pääasiassa yksinäisiä olentoja, jotka ruokkivat ja pesivät erikseen. Laji lisääntyy seksuaalisen lisääntymisen kautta. Se on viviparous. Äiti hoitaa hoitotyötä ja suojelee vaimoaan. Black-spotted cuscus on kaikkiruokainen, joka ruokkii pieniä eläimiä, hedelmiä, pähkinöitä ja lehtiä. Spilocuscus rufoniger on endeeminen Papua-Uusi-Guineaan, jossa se lähtee alemman montanen, primaaristen ja trooppisten metsien tai alankorjuiden häiriöttömiin ympäristöihin korkeintaan 1200 metrin korkeudessa. Ihmisen häiriöt ovat tärkein syy lajille kriittisesti uhanalaisessa asemassa. Tähän mennessä maassa ei ole puistoja tai varantoja tämän lajin säilyttämiseksi ja suojelemiseksi, vaikka tämän lajin nykyisen tilan hoitamiseksi on olemassa hallintoalue.

New Guinea Big-Eared Bat (Pharotis imogen)

New Guinea Big-Eared Bat on alkuperäiskansojen laji Papua-Uudessa-Guineassa, joka luokitellaan nykyisin elinympäristön menetyksen seurauksena kriittisesti uhanalaisiksi lajeiksi. Sen väestö on hienovarainen, ja sen levinneisyysalue on myös pieni ja vähenee jatkuvasti. Toistaiseksi Pharotis Imogene tunnetaan nopeasti katoavista lajeista Kaakkois-Papua-Uusi-Guinea. Se pyrkii suosimaan alle 100 metriä merenpinnan yläpuolella olevia alueita. Se asuu yhteisöllisesti maan pohjoisosan sklerofyllien metsän alueella. Laji on pieni ja ruskea. Siinä on suuret epäsuhtaiset korvat, jotka on yhdistetty alustaan. Kuono on myös lyhyt, ja siinä on hevosenkengän muotoinen nenä. Laji oletettavasti ruokkii hyönteisiä, kuten kovakuoriaisia. Ei tiedetä, onko se luolissa tai puissa, ja jopa yleinen elinympäristö ei ole vielä tiedossa. Kuitenkin oletetaan, että asuu savannin metsissä tai alankorjuissa. Ihmisen tunkeutuminen elinympäristöön on edelleen lajin elinympäristön häviämisen keskeinen syy. Kamali-alue ulottuu ensisijaisesti lajien elinympäristöihin. Muita uhkia ovat metsäpalot ja polttopuut. Ei ole olemassa mitään tietoja suoja- tai konservatiivisista toimenpiteistä, jotka on esitetty tämän lajin suojelemiseksi sen mahdolliselta kuolemalta.

Matalan harjahiiri (Pogonomelomys bruijni)

Lowland-harjahiiri on Muridae-sukuun kuuluva jyrsijälaji. Tämä hiiri asuu Papua-Guineassa Papuan maakunnassa. Lajin oletetaan elävän vain muutaman sadan metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Tällä lajilla on suhteellisen rajallinen elinympäristöalue. Toistaiseksi Lowland-harjahiiri on elinympäristöjen tuhoutumisesta ja jatkuvasta hajoamisesta johtuva kriittisesti uhanalainen laji. Lajeilla on reikä-pesimiskäyttäytyminen, joka riippuu voimakkaasti puun reikistä eloonjäämiseksi. Muita lajien väestön vähenemiseen vaikuttavia uhkia on hakkuita ja lisääntynyttä inhimillistä haittaa. Se on arboreaalinen olento, joka mieluummin asuu pohjoisilla trooppisilla metsillä. Ei tiedetä, onko laji olemassa missä tahansa suojelualueella.

Papuan nisäkkäiden suojelutoimet

Papua-Uusi-Guinea saattaa joutua luomaan enemmän suojelualueita, kuten kansallispuistoja, joissa nämä kriittisesti uhanalaiset nisäkkäät voivat hyötyä jonkinlaista suojelua. Muussa tapauksessa metsäkadosta ja muusta ihmisen tunkeutumisesta johtuva jatkuva elinympäristöhäviö voi ohjata näitä lajeja ja paljon enemmän sukupuuttoon.

Papua-Uuden-Guinean kriittisesti uhanalaiset nisäkkäätTieteellinen nimi
Telefomin Cuscus

Phalanger matanim
Black-Spotted Cuscus

Spilocuscus rufoniger
Pohjoinen purjelentokone

Petaurus abidi
Tenkile

Dendrolagus scottae
Musta Dorcopsis

Dorcopsis atrata
Pitkäjalkainen vesirot

Fly River Water Rat

Leptomys elegans

Leptomys signatus

Alasharjan hiiriPogonomelomys bruijni
Eastern Shrew MousePseudohydromys murinus
Bulmer's Fruit Bat

Bougainville Monkey-Faced Bat

New Guinea Big-Eared Bat

Aproteles bulmerae

Pteralopex-ankkurit

Pharotis imogeeni

Itäinen Long-Beaked EchidnaZaglossus bartoni