Ovatko valaat nisäkkäät?

Taksonominen yksikkö, jossa valaat kuuluvat, ei ole selvä useimmille ihmisille. Jotkut ihmiset ovat aina luokitelleet valaita kalaksi, koska he elävät vedessä ja muistuttavat kalaa. Valaat eivät kuitenkaan ole kaloja, vaan merinisäkkäitä, jotka viettävät koko elämänsä avomerellä. Toisin kuin useimmat nisäkkäät, heidän elämänsä on niin sopeutunut veteen, että he eivät voi selviytyä maalla. Valaat ovat joitakin maailman suurimmista eläimistä. Sininen valas on itse asiassa suurin elävä eläin. Valaat on noin 88 lajia.

Luokitus

Valaat ovat istukan merinisäkkäitä, jotka on luokiteltu Cetacea-järjestykseen. Tähän ryhmään kuuluvilla nisäkkäillä on virtaviivainen runko, vaakasuora evä, jota kutsutaan flukeiksi, ja iskuaukko päähänsä. Valaita on kaksi. Valaat luokitellaan näihin tilauksiin niiden ruokintaosien mukaan. Ensimmäinen osa on hammasvalaat, joita kutsutaan myös nimellä Odontoceti. Odontocetes, kuten siittiövalaat, jotka ruokkivat pingviinit, kalat ja sinetit, ja kalat, kalat ja äyriäiset, jotka imevät ruokinnan kautta. Toinen osajärjestys on Mysticeti- tai baleen-valaita, joissa valaita tässä ryhmässä ruokkii planktoneilla suodattamalla planktoneja suuhunsa käyttäen baleen-levyjä.

Ominaisuudet, jotka tekevät valaat nisäkkäistä

Valaat ovat lämminverisiä

Valaat, kuten muutkin nisäkkäät, pystyvät säätelemään kehon lämpötilansa tasaisella alueella usean sisäisen kehon toiminnan kautta. Niiden ruumiinlämpötilat eivät vaihdella ympäristön muuttuvan lämpötilan mukaan. Metabolisen elimen toiminta, kuten ruoansulatus, mahdollistaa valaiden kehon lämpötilan säätämisen. Niiden ei tarvitse vaeltaa tai harjoittaa toimintaa, joka auttaisi heitä säätelemään kehon lämpötilojaan kuten useimmat matelijat.

Rintarauhasen läsnäolo

Rintarauhasen läsnäolo on nisäkkäiden erottuvin ominaisuus. Rintarauhaset ovat välttämättömiä imetyksen kannalta. Kuten useimmat nisäkkäät, valaat synnyttävät eläviä nuoria. Naiset ruokkivat nuoria maitoa rintarauhasiltaan, kunnes ne on kasvatettu tarpeeksi, jotta he voivat puolustaa itseään. Maito sisältää runsaasti rasvaa, jonka on tarkoitus vauhdittaa kasvun kasvua. Raskausaika kestää noin yhden vuoden, mutta useimmat nuoret vieroitetaan 11 kuukauden ajan.

Heillä on hiuksia

Ilmeensä mukaan ei ehkä ymmärrä karvojen esiintymistä valaiden ruumiissa. Niiden ihon pinta näyttää olevan sileä ja ilman hiuksia tai turkista. Kuitenkin hiukset ovat yleensä hyvin harvoja kehon pinnalla, useimmissa tapauksissa ne jäävät huomaamatta. Hiukset ovat näkyvämpiä päähänsä kuin mihin tahansa muuhun ruumiinosaansa, ja ne voidaan yleensä nähdä, kun valaat ovat sikiön vaiheessa. Kun he ovat syntyneet, suurin osa hiuksista poistuu. Hyvin vähäiset hiukset jäävät kehon pinnalle.

He hengittävät ilmaansa keuhkojensa kautta

Huolimatta vedestä, valaat käyttävät keuhkojaan hengittämiseksi. Toisin kuin kalat, ne eivät käytä kynsiä. Valaat tulevat yleensä veden pinnalle ilmaan pääsemiseksi. He eivät voi saada happea vedestä, koska niillä ei ole kalkkia. He käyttävät puhallusreikiä, jotka sijaitsevat niiden pään yläosassa, ja ottavat ilmaa pois ja ulos.