Mikä on Washington State Bird?

Washington on Yhdysvaltain valtio, joka sijaitsee maan luoteisosassa, nimeltään Pacific Northwest (PNW). Alueella 71 362 neliömetriä ja asukasluku on 7 535 591, Washington on 18. laajin ja 13. suosituin Yhdysvaltain valtio. Valtio otettiin unioniin vuonna 1889, ja se on lempinimeltään "Evergreen State". Sen lipun lisäksi Washingtonissa on lukuisia valtion symboleja, kuten valtion kukka (Tyynenmeren rododendroni), valtion hedelmä (omena), valtion puu (länsimainen lohko) ja valtion kala (Steelhead-taimen). Washingtonissa on myös virallinen valtion lintu: paju Goldfinch.

Virallinen lintu

Paju Goldfinch, joka tunnetaan myös amerikkalaisena kulta- tai villikanana, on Washingtonin lintu. Valtion lainsäätäjä aloitti virallisen linnun hyväksymisprosessin vuonna 1928 pyytämällä koululaisia ​​valitsemaan heidän suosikkinsa. Suurin osa valitsi läntisen meadowlarkin, mutta lainsäätäjät hylkäsivät valinnan, koska lintu oli suosittu monissa muissa valtioissa, kuten Oregonissa ja Wyomingissa. Vuonna 1931 naistenklubien liitto järjesti kansanäänestyksen kansanäänestyksellä nimittämällä metsäkiskon, pajuharkon, laulun varpunen, juncon ja läntisen tanagerin valtion lintujen ehdokkaiksi. Vuoteen 1951 mennessä valtion lainsäätäjä ei ollut hyväksynyt lintua, vaan pyysi sen sijaan vuotoa kultakalojen ja länsimaiden vuoren välillä. Paju Goldfinch osoittautui suosituksi, ja sen vuoksi se nimettiin viralliseksi lintulajiksi myöhemmin samana vuonna. Se on myös Iowan ja New Jerseyn virallinen lintu.

Fyysinen kuvaus

Paju Goldfinch on välillä 4, 3 ja 5, 5 tuumaa pitkä ja siipien on noin 7, 5 tuumaa. Lintussa on pieni vaaleanpunainen kartiomainen nokka, joka muuttuu kirkkaan oranssiksi kevään sulan aikana. Uroshirvi on kirkkaan keltainen, ja valkea rumpu näkyy lennon aikana, kun taas naaras on ensisijaisesti ruskea. Nuorten pajujuustokankaalla on tylsä ​​ruskea selkä ja vaaleankeltainen alapuoli.

Jakelu ja elinympäristö

Amerikkalaista kultaharkkua löytyy koko Yhdysvalloista. Se on lyhyen matkan maahanmuuttaja, koska pohjoinen väestö siirtyy etelään talven aikana. 1930-luvulla kulta-astia otettiin menestyksekkäästi käyttöön Tahitissa ja Bermudassa. Lintu mieluummin avaa maata, varsinkin aloja, tulvatasankoja, niittyjä, puutarhoja ja hedelmätarhoja. Keltainen kultahiutale on rakeinen lintu, eli se syö ensisijaisesti kasvien siemeniä, mutta toisinaan ruokkii pieniä hyönteisiä proteiinia varten. Sen ensisijainen ruokavalio koostuu ohdasta, voikukkia, hämähäkkimäistä, kosmosta, karhunvatua, auringonkukkaa ja monista muista vuotuisista kasveista. Keltainen kultahihna kuluttaa myös puun silmuja, marjoja ja vaahtopaperia.

Vuorovaikutus ihmisten kanssa

Keltainen kullanvihreä ylläpitää läheistä suhdetta ihmisiin, koska lintu löytyy takapihoista ja puutarhoista, joissa he ruokkivat mehiläishampaita, ohdakkeita ja zinnioita. Talvella keltainen kullanvihreä kulkee lähellä ihmistä ruokkimaan niger-siemeniä. Lintu ei koske luonnonsuojelijoita välittömästi, koska ihmisen toiminta ei vaikuta siihen. Vaikka metsäkato vaikuttaa haitallisesti muihin eläimiin ja lintuihin, keltainen kullanvihreä tosiasiallisesti hyötyy avoimista alueista, joita metsäkato luo.