Kymmenen lajia pieniä villikissoja löytyi Aasiassa

Aasiassa on runsaasti biologista monimuotoisuutta kasviston ja eläimistön alueella, joka asuu maanosan suurissa ja monipuolisissa maisemissa. Vaikka Aasian suuret kissat, kuten leijona, tiikeri, leopardi, gepardi ja lumileopardi ovat tunnettuja, mantereella on myös kymmenen pienempää kissaa, joilla on ainutlaatuisia esiintymisiä ja käyttäytymistä. Monet näistä luonnonvaraisista kissoista uhkaavat ja ansaitsevat suojelijoiden huomion. On tarpeen keskittyä näiden pienempien luonnonvaraisten kissojen suojeluun ennen kuin ne häviävät kokonaan. Tässä on luettelo kymmenestä pienestä villikissalajista, jotka löytyvät Aasiassa.

10. Bornean Bay Cat

Catopuma badia on villikissalaji, joka löytyy vain Borneon saarelta. Nämä kissat elävät monenlaisissa elinympäristöissä aina metsistä kosteisiin alueisiin. Lahden kissoilla on yhtenäinen, kirkas kastanjavärinen päällyste, joka on alapuolella pehmeämpi. Näiden kissojen pituus vaihtelee 49, 5 - 67 cm päähän hännän pohjaan. Hännän pituus on noin 30, 0 - 40, 3 cm. Borneanlahden kissa on yöllinen ja yksinäinen. Näin ollen on vaikea tutkia näiden kissojen käyttäytymistä. Kissa on uhanalainen laji IUCN: n punaisessa luettelossa. Tämän kissan elinympäristön tuhoaminen palmuöljyn istutusten ja puunkorjuun vuoksi sekä laittoman villieläinten kauppa ovat suurimmat tekijät, jotka aiheuttavat tämän lajin väestön vähenemisen.

9. Kiinan Mountain Cat

Felis bieti on endeeminen Kiinaan. Täältä löytyy Tiibetin tasangon koillisreunasta. Kissa asuu 8200–16 400 ft: n korkeudessa, ja sen elinympäristöihin kuuluvat havumetsät, alppiharrastajat ja niityt sekä nurmikot suurilla korkeuksilla. Näiden kissojen pään pituus on 69 - 84 cm, ja mustat renkaat ovat noin 29 - 41 cm pitkiä. Turkissa on hiekanvärinen ja siinä on tummat vartalokarvat. Jyrsijät, linnut ja pikas muodostavat kiinalaisen vuoren kissaa. IUCN luokittelee tämän lajin haavoittuvaksi. Yksi tämän lajin suurimmista uhkista on ihmisten aiheuttama myrkytys, joka puolestaan ​​johtaa näiden kissojen kuolemaan.

8. Aasialainen kultainen kissa

Catopuma temminckii löytyy Kaakkois-Aasiassa ja Intian subkontinenssissa. Sen elinympäristö vaihtelee metsistä nurmikoihin. Se on kirjattu korkeintaan noin 12 000 jalkaan. Lajin pään ja pituuden pituus vaihtelee välillä 66–105 cm ja hännän pituus on noin 40–57 cm. Päällysteen väri vaihtelee punaisesta mustaan ​​ja on väriltään tasainen. Raitoja ja paikkoja voi olla läsnä. Kasvossa on mustavalkoisia viivoja. Nämä kissat ovat yksinäisiä ja yöllisiä. He voivat kiivetä puita ja saalista linnuilla, jyrsijöillä, matelijoilla, jänisillä jne. IUCN on merkinnyt Aasian kultaisen kissan lähelle uhanalaisia ​​lajeja. Laiton villieläinten kauppa, ihmisten vainoaminen ja metsäkato uhkaavat tämän luonnonvaraisen Aasian kissaa.

7. Aasialainen Wildcat

Felis lybica ornata on Aasiassa esiintyvän villieläimen alalaji. Kaukasuksen vuoristoalue muodostaa fyysisen esteen luonnonvaraisten lajien eurooppalaisten ja aasialaisten populaatioiden välillä. Aasiassa luonnonvaraisten eläinten asukkaat elävät Kaspianmeren alueen ympärillä. Nämä kissat havaitaan myös korkeudessa jopa 9 800 jalkaan. Tämän alalajin pintaväri vaihtelee sen elinympäristön mukaan, josta se löytyy. Aavikolla asuvilla väestöryhmillä on pienempiä päällysteitä, joissa on vähän paikkoja tai raitoja. Metsäisissä elinympäristöissä asuvat ovat tummempia värejä ja ne ovat voimakkaasti raitoja tai havaittuja tai molempia. Näiden kissojen saalisperusta sisältää pieniä nisäkkäitä, lintuja, matelijoita ja sammakkoeläimiä. Niiden tiedetään tappavan erittäin myrkyllisiä käärmeitä, kuten kobraita ja viippeitä. Aasialainen villieläin on merkitty vähiten huolestuttaviksi lajeiksi, mutta populaatiot ovat vähentyneet vuosien varrella.

6. Ruosteinen-täplikäs kissa

Prionailurus rubiginosus on Aasian villi kissa, jolla on suhteellisen rajallinen alue ja joka löytyy joistakin intialaisen maanosan osista. Kissa asuu lehtimetsissä, nurmikoissa ja raunioissa. Kissan pituus on 35-48 cm ja hännän pituus noin 15-30 cm. Harmaassa turkissa on ruosteiset täplät sivuilla ja takana. Alakappaleissa on valkoinen värillinen turkki, jossa on tummat täplät. Tämän lajin vaikeasta luonteesta johtuen sen käyttäytymisestä tiedetään vähän. Kissojen uskotaan olevan yöllä luonnossa. Jyrsijät, linnut, hyönteiset, sammakot ja liskot muodostavat ruosteisen täplän kissan saaliskannan. Kissa on lähellä uhanalaisia ​​lajeja, jotka johtuvat rajoitetusta alueesta ja elinympäristön häviämisestä.

5. Pallaksen kissa

Otocolobus-manulia löytyy Keski-Aasian montane- steppeista ja niittyjen elinympäristöistä. Tämän kissan runkokoko vaihtelee välillä 46 - 65 cm ja hännän pituus on 21 - 31 cm. Kissalla on pitkät ja tiheät okra-väriset turkikset ja niissä on stout ja pehmeä ulkonäkö. Nämä Pallaksen kissa on yksinäinen ja alueellinen. Se lepää luolissa, muiden eläinten luolissa ja halkeamissa kallioissa päivän aikana ja metsästää myöhään iltapäivällä. Kissa ei ole nopea juoksija, ja metsästää sen seurauksena ja vangitsemalla saaliinsa. Linnut ja jyrsijät ovat sen tärkein saalis. IUCN luokittelee Pallaksen kissaa lähitulevaisuuteen salametsästyksen, saalistuspohjan vähenemisen ja elinympäristön häviämisen vaikutuksesta tämän lajin populaatioiden vakauteen.

4. Jungle Cat

Felis chaus tai suo-kissa on laajalti levinnyt Aasiaan. Kissa mieluummin asuu alueilla, joilla on tiheä kasvillisuus ja riittävät vesilähteet. Sellaisena se löytyy kosteikkojen elinympäristöistä ja rannikkoalueista. Sitä löytyy myös ihmisen muunneltavista elinympäristöistä, kuten suurista viljelmistä ja viljelykentistä. Kissa löytyy myös merenpinnasta noin 7, 500 jalkaan. Jungle catin pään ja pituuden pituus vaihtelee välillä 59 - 76 cm. Pitkällä ja kapealla kasvolla on valkoinen kuono. Päällysteen väri vaihtelee harmaasta hiekkaiseen punertavan ruskeaan eikä siinä ole täpliä tai raitoja. Nämä kissat metsästävät päivän aikana ja ovat luonteeltaan yksinäisiä ja alueellisia. Jungle kissat ruokkivat pieniä nisäkkäitä, kaloja, lintuja, hyönteisiä ja matelijoita. Laajan leviämisen ja suhteellisen vakaan väestön vuoksi IUCN on laji luokiteltu vähiten huolenaiheeksi. Elinympäristön häviäminen ja laittomat metsästys uhkaavat kuitenkin lajin tulevaa selviytymistä.

3. Kalastuskissa

Prionailurus viverrinu s on villi kissa, joka asuu Kaakkois- ja Etelä-Aasiassa. Nämä kissat mieluummin asuvat kosteikkojen elinympäristöihin, kuten mangrovi, suot, suot, ruoko jne. Kuitenkin ne löytyvät myös trooppisista kuivista ja ikivihreistä metsistä. Nämä kissat ovat kooltaan 57–78 cm päähän hännän pohjaan nähden. Hännän pituus on 20 - 30 cm. Päällysteen väri on harmahtava, ja täplät ja raidat jakautuvat epätasaisesti. Kalastuskissat ovat vaikeasti havaittavissa yön ja salaisen luonteen vuoksi. Nämä kissat ovat asiantuntevia uimareita ja voivat jopa uida veden alla. Kalat muodostavat suurimman osan ruokavaliosta. Ne ruokkivat kuitenkin myös matelijoita, jyrsijöitä, käärmeitä, sammakkoeläimiä jne. Kosteikkojen tuhoaminen on suurin uhka tälle lajille. Kalastuskissa on lueteltu haavoittuvana IUCN-punaisella listalla.

2. Marmoroitu kissa

Pardofelis marmorata löytyy Kaakkois- ja Etelä-Aasiassa. Se asuu lehtipuu- ja ikivihreitä trooppisia metsiä sekä suoalueita ja turvetiloja. Kissa on lähes koko kotimainen kissa. Kissan koko vaihtelee 45–62 cm päähän kehoon, kun hännän pituus on 35–55 cm. Päällysteen väri vaihtelee ruskeanharmaasta harjaan mustilla raidoilla, kiinteillä paikoilla ja "marmoroiduilla" kuvioiduilla tummilla reunoilla. Marmoroidun kissan salaisen luonteen vuoksi lajien käyttäytymisestä tiedetään vähän. Se on erinomainen kiipeilijä ja usein metsästää metsien katoissa. Linnut, matelijat, jyrsijät kuten oravat jne. Ovat näiden kissojen saalista. Laji on merkitty IUCN: n läheisyyteen. Leikkaaminen ja tappaminen ruumiinosien ja elinympäristön häviämisessä uhkaavat marmoroidun kissan tulevaa olemassaoloa.

1. Leopard Cat

Prionailurus bengalensis on luonnonvarainen kissalaji, joka sijaitsee Itä-, Kaakkois- ja Etelä-Aasiassa. Kissa löytyy trooppisista, subtrooppisista ja lehtipuista metsistä, ja se löytyy noin 3 300 metrin korkeudesta. Leopardikissat voivat asua myös muutetuilla elinympäristöillä, kuten istutusalueilla. Kissa on lähes koko kotimainen kissa. Kissan pituus on noin 38, 8 - 66 cm. Pitkän hännän koko vaihtelee välillä 17, 2 - 31 cm. Turkki on yleensä tawny, jossa on mustia täpliä ja alareunat ovat valkoisia. Pelageen väri ja kuviot vaihtelevat kuitenkin kissan eri osissa. Laajasti levinnyt leopardikissa on vähiten keskittyvä laji IUCN: n punaisessa luettelossa. Metsästys- ja elinympäristöhäviöt uhkaavat kuitenkin useita tämän lajin populaatioita.