Kuuden lajin lusikaleita

Spoonbills viittaa mihin tahansa Threskiornithidae-sukuun ja Platalea- sukuun kuuluvan kuuden lintulajin lajiin. Näiden lintujen erottuvin piirre on niiden litteä, spatuloitava lasku. Linnut ruokkivat siirtymällä matalissa vesissä ja lakaistaan ​​puoliksi avattuja laskuja puolelta toiselle. Heti kun vesiolento on yhteydessä laskuun, se suljetaan tiukasti. Lintujen uskotaan olevan kausiluonteisesti monogamia. Ne rakentavat pesänsä elinympäristössä oleville puille tai ruokohyllyille. Molemmat vanhemmat huolehtivat jälkeläisistä ja ruokkivat poikasten osittaista palautumista.

Tässä on kuvaus kuudesta lusikakalan lajista.

6. Euraasian lusikka / tavallinen lusikka

Yleinen lusikka.

Platalea-leukorodialla on laaja valikoima, joka ulottuu Euroopasta Japaniin. Lintu löytyy myös Pohjois-Afrikasta. Talvella linnut muuttavat etelään trooppisiin. Euraasian lusikalla on valkoinen höyhenpeite, musta lasku ja mustat jalat. Laskussa on keltainen laastari kärjessä. Kasvukauden aikana linnut kehittävät keltaisen rintalastan ja harjanteen. Tähän lintuun kuuluu kolme alalajia, P. l. leucorodia, P. l. balsac i ja P. l. archeri . Näiden lintujen elinympäristö sisältää matalia kosteikkoja, kuten suot, mangroveja, järviä, jokia jne. Ne suosivat kosteikkoja saarilla, laajoilla ruokoilla tai alueilla, joilla on hajallaan olevia puita, jotta ne voivat rakentaa pesänsä. Euraasian lusikat ruokkivat äyriäisistä, hyönteisistä, nilviäisistä, sammakkoeläimistä jne. Saasteista aiheutuvat suurimmat uhat ovat luontotyyppien häviäminen ja elinympäristön huonontuminen.

5. Black-Faced Spoonbill

Mustavalkoinen lusikka.

Platalea-alaikäinen on kaikkein uhanalaisimpia lusikalaita. Lintu löytyy Itä-Aasian rannikkoalueista, mutta sen väestö ja jakautuminen ovat voimakkaasti vähentyneet vuosien varrella. Spoonbillissa on valkoinen höyhenpeite, musta lasku, kasvot ja jalat. Lintu on crepuscular-syöttölaite, joka hyödyntää matalassa vuoristovedessä vesieliöille tarkoitettua vuorovesiä. IUCN tunnistaa mustat kasvot, jotka ovat uhanalaisia ​​lajeja, jotka ovat uhattu metsäkadosta ja saastumisesta sen elinympäristössä. Vuodesta 2012 lähtien tästä lajista oli vain noin 2693 henkilöä, joista vain noin 1600 aikuista.

4. African Spoonbill

Afrikkalainen lusikka.

Platalea albaa löytyy Afrikasta, mukaan lukien Madagaskarin saari. Se asuu soiden kosteikkojen elinympäristöissä ja pesissä sen elinympäristössä. Linnuilla on valkoinen höyhenpeite, punainen kasvot ja jalat ja harmaa lasku. Ne ruokkivat kalaa, sammakkoeläimiä, äyriäisiä ja hyönteisiä vedessä.

3. Royal Spoonbill / Black-billed Spoonbill

Kuninkaallinen lusikka Australiassa.

Platalea- regia on lusikatyyppilaji, jonka valikoima sisältää osia Oseaniasta ja Kaakkois-Aasiasta, mukaan lukien Australia, Uusi-Seelanti, Salomonsaaret, Papua-Uusi-Guinea ja Indonesia. Näitä lintuja esiintyy matalissa makean veden tai suolaisen veden kosteikkojen elinympäristöissä ja vuoristossa. Linnut ovat kooltaan 74-81 cm. Höyhenpeite on valkoinen ja lasku on musta. Lintulintulla on pitkät jalat, joiden avulla se voi kulkea veden läpi. Kalat, raput, äyriäiset ja sammakkoeläimet ovat näiden lintujen saalista.

2. Roseate Spoonbill

Roseate-lusikka.

Platalea ajaja on lusikatyyppilaji, jonka valikoima ulottuu Etelä-Amerikasta (Andien itäpuolelta) Pohjois-Amerikkaan Meksikoon. Lintu löytyy myös Karibialta ja Persianlahden rannikolta ja Yhdysvaltojen Atlantin rannikolta. Linnut ovat 71–86 cm pitkiä ja niissä on paljain vihertävä pää, harmaa lasku, valkoinen värillinen kaula, rinta ja selkä, ja muut osat ovat vaaleanpunaisia. Flamingojen tavoin lintujen vaaleanpunainen väri on peräisin niiden ruokavaliosta. Linnut ruokkivat äyriäisistä, sammakoista, uusista, vesihyönteistä jne. Rannikkovesillä tai muilla matalilla vesillä. Ne muodostavat pesänsä puissa ja pensaissa, joissa naiset asettavat 2-5 munaa.

1. Keltaisen laskun Spoonbill

Keltaisen laskun lusikka.

Platalea-flavipes on lusikala, joka asuu Australiassa. Vaikka se löytyy pääasiassa Kaakkois-Australiassa, populaatiot havaitaan myös muualla maanosassa. Linnun koko on noin 90 cm. Lintujen lasku, jalat ja jalat ovat väriltään keltaisia. Linnulla on valkoinen höyhenpeite. Lintualueen sisällä lintu asuu matalilla kosteikkoalueilla, ja sitä esiintyy harvemmin kuivissa laitumissa. Linnut pesivät puissa, ruoko-sängyssä ja suoisessa maassa. He käyttävät lusikka-muotoista laskua ruokkiakseen vesieliöille.