Gambian haavoittuvia nisäkkäitä

Länsi-Afrikan Gambian osavaltiossa asuu useita haavoittuvia nisäkkäitä. Poliittinen epävakaus, ympäristön heikkeneminen, väestönkasvu, ilmastonmuutos ja ihmisen toiminta ovat tärkeimpiä syitä, jotka ovat johtaneet näiden nisäkkäiden määrän vähenemiseen. Tässä ovat maassa esiintyvät uhanalaiset nisäkäslajit.

Gambian haavoittuvia nisäkkäitä

Virtahepo

Suurin osa hipposta asuu Gambian joen kansallispuistossa. He viettävät suurimman osan ajastaan ​​jokien, suoten ja suoten päällä ja siirtyvät kuivaan maahan ruokkimaan. Länsi-Afrikassa on arvioitu noin 7000 hippoa. IUCNin uhanalaisten eläinten punainen luettelo arvioi, että noin 40 hippoa on Gambiassa. Hallitsematon salametsästys ja poliittisen hyvän tahdon puuttuminen aikaisemmissa hallituksissa johti hippojen määrän voimakkaaseen laskuun. Sama tilanne koskee myös naapurimaita, joissa on Liberia tai Mauritania maiden välillä, joissa ei ole hippoja.

Afrikkalainen norsu

Afrikkalainen norsu on uhattuna lähes kaikissa maissa. Heidät metsästetään tuskeille, jotka hakevat korkeita hintoja eteläisissä maissa, erityisesti Kiinassa. Joissakin Afrikan maissa norsuja on metsästetty sukupuuttoon, mukaan lukien Gambia. Gambian norsut metsästettiin sukupuuttoon jo vuonna 1913. Nykyään mikään norsu ei vaellella Gambian erämaassa.

leijonat

Gambian leijonat kärsivät samasta kohtalosta kuin norsut. Heidät metsästettiin urheiluun ja virkistykseen. Uhanalaisten eläinten IUCN-punainen luettelo luokittelee leijonat alueellisesti sukupuuttoon nisäkkään. Leijonat vaelsivat Gambian puistoja, kunnes ne hävisivät vuonna 1940.

Leopardi

Afrikkalainen leopardi on lähes kuollut Gambiassa. Niitä nähdään harvoin, ja ainoat todisteet niiden olemassaolosta ovat jalanjälkiä, jotka he jättävät taakse. IUCNin uhanalaisten eläinten punainen luettelo luokitteli leopardin lähes sukupuuttoon Gambiassa. Yö-nisäkäs tunnetaan asuvan Kiang Westissä ja kansallispuistoissa.

Kaskelotti

Kakalotti tai siittiövalas on suurin hammastettu valas ja hammastettu saalistaja. Sitä pidetään haavoittuvana eläimenä uhanalaisten eläinten IUCN: n punaisessa luettelossa useissa sen elinympäristöissä, vaikka muutamia paikkoja, kuten Gambia, on vaikuttanut eniten. Siittiövalaita nähdään usein Senegalin rannikolla, mutta harvoin Gambian rannikolla.

Atlantic Humpbacked Dolphin

Atlantin hirvittyä delfiiniä pidetään haavoittuvana. Se on kotoisin Länsi- ja Keski-Afrikan rannikolta, mukaan lukien Gambia. Niiden lukumäärä ei ole täsmälleen tiedossa, mutta arvioidaan, että väestö vähenee, kun delfiinit tulevat harvinaisemmiksi. Delfiinit metsästetään Afrikan Atlantin rannikolla joillakin alueilla, kun taas toiset kulkevat ympäristön saastumisen ja hajoamisen vuoksi.

Afrikkalainen manaatti

Afrikkalainen manaatti on kotoisin Länsi-Afrikasta. Se asuu Länsi-Afrikan joet ja suot. IUCN pitää niitä haavoittuvina. Manaatti asuu Gambian joella. He viettävät paljon aikaa vedessä. He ruokkivat auringonlaskun ja yön aikana.

Säilytysponnistelut

Gambia kamppailee suojelutoimien kanssa aivan kuten monet muut Afrikan maat. Vuoden 1977 Banjulin julistuksessa esitetään valtion sitoutuminen ympäristön ja haavoittuvien eläinlajien säilyttämiseen. Hallitus on perustanut luonnonsuojelualueita, jotka auttavat säilyttämään loput eläimet sukupuuttoon.

Gambian haavoittuvia nisäkkäitä

arvoTieteellinen nimiYleinen nimi
1Hippopotamus amphibiusVirtahepo
2Loxodonta africanaAfrikkalainen norsu
3Pathera leoLeijona
4Panthera pardusLeopardi
5Physeter macrocephalusKaskelotti
6Sousa teusziiAtlantic Humpbacked Dolphin
7Trichechus senagalensisAfrikkalainen manaatti