Filippiinien nisäkkäät

Filippiinit ovat trooppinen saarivaltio, joka on täynnä biologista monimuotoisuutta. Maassa on huikea määrä epätavallisia ja endeemisiä lajeja, joista monet ovat myös haavoittuvia, uhanalaisia ​​tai kriittisesti uhanalaisia.

Lepakoiden ja liukastuvien nisäkkäiden

Filippiiniläinen lentävä lemur, tai " colugo ", on öisin liukuva nisäkäs, joka on endeeminen Etelä-Filippiineille. Nämä eläimet elävät voimakkaasti metsäisten alueiden puun katoissa, jotka harvoin tulevat maahan. Heidän patagiuminsa, raajojaan yhdistävän rainamaisen kalvon, on suurin lajinsa, ja sitä käytetään jopa 330 metrin pituisiin liukumatkoihin. Se toimii myös pussina jälkeläisten suojelemiseksi. Luonnossa syömään nuoria lehtiä ja versoja, pehmeitä hedelmiä ja kukkia. Koska metsien häviäminen heikentää niiden luonnollista elinympäristöä, yhä useammat eläimet vaeltavat kookos-, banaani- ja kumiistutuksiin, joissa ne tapetaan tuholaisina. Yleisempi Mindanao-lentävä orava on toinen Filippiineille omituinen nisäkäs.

Palawanin hedelmäleipä, joka tunnetaan myös nimellä Palawanin lentävä kettu, on Filippiineille ominaista mega-bat-lajia. Samoin kuin monet sen sukulaiset, se on yöksi ja ruokkii hedelmiä. Nämä lepakot eivät kuitenkaan juosta yhdessä suurina määrinä. Se on tällä hetkellä luettelossa haavoittuvina lajeina metsästyksen ja elinympäristön häviämisen vuoksi.

Maa-nisäkkäät

Kahden saaren endeeminen Keski-Filippiinien Visayanin sika on erittäin uhanalainen laji. Sika on nimetty kuuden mehevän syylien läheisyyteen. 95% niiden luonnollisista elinympäristöistä on puhdistettu viljelykasveille, ja sen ravinnonlähteet ovat nyt erittäin rajalliset. Se metsästetään myös sen ruokaa ja turkista.

Itäinen pienikokoinen saukko on maan pienin saukko, joka painaa alle kaksitoista kiloa. Se löytyy Filippiinien ja muiden maiden kuten Burman, Intian, Laosin ja Vietnamin mangrove-suoista ja makeanveden kosteikkoista. Tämä saukkalaji luokitellaan haavoittuvaksi elinympäristön menetyksen ja saastumisen vuoksi.

Palawanin haiskailijat ovat endeemisiä Palawanin Filippiinien saarelle ja kahdelle sen pienemmille naapurisaarille. Ne ovat yöllisiä, hitaasti liikkuvia ja ei-aggressiivisia. Elävät pääasiassa niityillä ja viljelyalueilla, ne ovat harvoja villieläimiä, joita paikalliset saarten eivät syö. Predatorit ja metsästäjät estävät niiden kyvyn suihkuttaa voimakkaita haitallisia kemikaaleja erityisistä rauhasista. Toinen Filippiinien nisäkäs, jolla on tämä kyky, on Aasian kämmensiitto. Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa kotoisin oleva kämmenmylly on kuin kotona metsissä sekä kaupunkipuistoissa ja puutarhoissa. Kaupunkien köyhien populaatioita pidetään haitallisena, kuten Pohjois-Amerikan pesukarhuissa.

Merinisäkkäät

Väärä tappajavalas jakaa tiettyjä ominaisuuksia yleisesti tunnetun orcan kanssa, kuten sen ulkonäkö ja ruokamallit, vaikka kaksi valaita eivät kuulu samaan sukuun. Se asuu lauhkeissa ja trooppisissa vesissä ympäri maailmaa. Pantropical trooppinen delfiini jakaa saman elinympäristön. Kun "tonnikalan ystävällinen" sieppausmenetelmä on uhanalainen laji, se on voinut tulla yhdeksi maan runsaimmista delfiinilajeista. Tämä aktiivinen delfiini nähdään usein leikkimällä veneillä tai tekemällä häikäiseviä harppauksia merestä.

Dugong on suuri, lempeä merinisäkäs, joka liittyy läheisesti manaattiin. Sen elinympäristö ulottuu koko Indo-Länsi-Tyynenmeren alueelle, lähinnä mangrove-kanavilla ja suojatuilla lahdilla sijaitsevissa rannikkomaissa. Keskimääräinen elinikä on yli seitsemänkymmentä vuotta ja hidas lisääntymisaste, dugong on erityisen haavoittuva sukupuuttoon. Populaatiot ovat vähentyneet kalastukseen liittyvien kuolemantapausten, metsästyksen ja elinympäristön häviämisen vuoksi.

Filippiinien nisäkkäätTieteellinen nimi
Filippiinien lentävä lemur

Cynocephalus volans
Palawanin hedelmäleipä

Acerodon leucotis
Visayan sipu

Sus cebifrons
False Killer WhalePseudorca crassidens
Pantropinen täplikäs delfiini

Stenella attenuata
Itämainen pienikokoinen saukko

Aonyx cinerea
Palawan haisee pahaa

Mydaus marchei
Aasian kämmensiitto

Paradoxurus hermaphroditus
Mindanao lentää oravaa

Petinomys mindanensis
dugongi

Dugong dugon