Eläimet, jotka elävät autiomaassa

Desert-eläimet, tunnetaan myös nimellä Xerocoles, ovat nisäkkäitä, jotka ovat sopeutuneet asumaan autiomaassa. Näiden eläinten on voitava erottaa erilaiset haasteet, kuten liiallinen kuumuus ja veden puute, jotka kukoistavat autiomaassa. Nämä eläimet tiivistävät eritteitä välttäen haihtumista veden säästämiseksi. Suurin osa näistä eläimistä on joko crepuscularia tai yöllisiä. Nisäkkäiden autiomaassa eläimillä on taipumus hikoilla enemmän niiden ei-Xerocoles-kollegoita.

12. Sand Cat

Hiekkakissa on ainoa erämaassa elävä kissa. Hiekka kissat ovat alkuperäisiä Keski-Aasiassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Ne oli listattu lähelle uhkaa vuonna 2002, mutta vuoteen 2016 mennessä ne siirrettiin vähiten huolta. Nämä kissat menestyvät sekä kivillä että hiekkarannoilla. He suosivat aaltoilevaa tai tasaista maastoa, jossa on harvaan hajautettua kasvillisuutta välttäen paljaita hiekkadyynejä. Heidän hitaasti taivutetut jalat auttavat heitä selviytymään äärimmäisissä autiomaassa. Niillä on vaalea hiekkainen ochreous värillinen turkis, jossa on merkintöjä, jotka vaihtelevat yksilöiden mukaan. Joillakin niistä on sekä raitoja että täpliä, kun taas toiset eivät ole toisia. Niiden hännissä on tumma kärki, jossa on noin kolme rengasta, ja niiden raajoissa on mustat palkit. Niillä on ominaista leveä, tasainen pää, 12, 2 mm: n häntä ja lyhyet jalat. Hiekkakissat painavat noin 7, 5 lb, ja niiden pään ja kehon pituus on noin 20 tuumaa. Hiekka kissat kommunikoivat kynsimerkkien avulla, tuoksuvat ja ruiskuttavat virtsaa.

11. Oryx

Oryx-suku koostuu 4 suuresta antiloopista, jotka tunnetaan nimellä Oryxes. Yksi Oryxeista on arabian niemimaalla, kun taas muut kolme ovat alkuperäisiä Afrikan osiin. Heillä on vaaleanvärinen turkis, jossa on erilaisia ​​merkkejä jaloillaan ja kasvoillaan. Heidän sarvensa ovat lähes suorat. Scimitar Oryxilla ei ole tummia merkintöjä jaloillaan; sen sijaan heillä on vain joitakin heikkoja renkaita päähänsä, joissa on okkerin kaula ja karkaistut sarvet. Scimitar Oryx on nyt kuollut luonnossa, ja pienissä populaatioissa asuu New Mexico ja Texas luonnonvaraisissa karjatiloissa. Arabian Oryx tuli sukupuuttoon vuonna 1972, mutta ne otettiin uudelleen käyttöön Omanissa vuonna 1982. Tällä hetkellä Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa on edelleen suuri määrä Arabian Oryxia (Sir Bani Yas Island). Itä-Afrikkalainen Oryx on läheisesti yhteydessä jalokiviin, eikä kumpikaan ole uhattuna. Oryx kukoistaa kuivissa ympäristöissä ja voi elää ilman vettä hyvin pitkään.

10. Kermanvärinen Courser

Kermanvärinen courser on kotoisin Kaakkois-Aasiassa, Pohjois-Afrikassa ja Kanariansaarilla. Kermanvärisen courserin (Cursorius-kursorin) tieteellinen nimi on johdettu latinankielisistä termeistä '' currere '', joka tarkoittaa '' run '', joka kuvaa lintujen käyttäytymistä hyönteisten metsästyksessä pohjoisissa kuiva-autiomaissa Afrikka ja Aasia. Kermanvärisillä kursseilla on pitkät siivet ja jalat, joilla on alaspäin kaareva lasku. Heidän höyhenet ovat väriltään hiekkaisia ​​ja niiden alempi vatsa on valkea. Alavaipat ja ensisijaiset ylemmän siiven höyhenet ovat mustia. Heillä on harmaa nape ja kruunu sekä valkoinen supercilium ja musta silmänauha.

9. Grantin Gazelle

Grantin gazelli on gazellalaji, joka jaetaan Victoria-järvestä Kenian rannikolle ja Etiopialta Etelä-Sudaniin. Näiden gazellien Swahilin nimi on 'Swala Granti', ja ne on nimetty Col Colranin (yhdeksästoista vuosisadan Scottish Explorer) mukaan. Naisten Grantin gazella painaa jopa 110 kiloa, kun taas uros painaa noin 180 kiloa. Niiden takit ovat beige oranssia, valkoisella vatsa. Nämä gazellilajit muistuttavat Thompsonin gazelia, mutta ne ovat paljon suurempia ja lyre-muotoisia sarvia, jotka ovat noin 32 tuumaa. Nämä gazellit löytyvät Itä-Afrikasta, jossa he viihtyvät avoimessa nurmikentässä ja myös shrublandissa. Ne pyrkivät välttämään alueita, joilla on suuret ruoho-alueet, jotta he eivät pääse petoeläimistä. Grantin gazellit sopeutuvat kuiviin ja puolimäisiin alueisiin. Vaikka nämä gazellit hävitettiin joissakin paikoissa, ne ovat edelleen yleisiä Itä-Afrikassa. Ensisijainen uhka heidän selviytymiselle on salametsästys ja elinympäristön tuhoaminen.

8. Desert Lark

Desert-larkit kasvavat läntisen Intian ja Marokon puolikerroksissa ja autiomaassa. Aiemmin ne luokiteltiin Alaudan suvun alle, mutta heidät siirrettiin myöhemmin Ammomanesiin. Desert-larkit tunnetaan myös hiekkakivenä, tai autiomakana on pitkään laskutettu lark ja iso pää. Ne voivat kasvaa korkeintaan noin 6, 7 senttiin. Nämä linnut muistuttavat Bar-tailed larkia ulkonäöltään, mutta ne ovat suurempia vähemmän tuomitun pään, pidempien hännöiden, laajempien kimpujen ja stouter-jalkojen kanssa. Heillä on värivaihtelu, joka vastaa niiden elinympäristöjä tummempien basaltien hallitsevilla autiomaassa, harmailla alueilla asuvilla harmailla lintuilla ja hiekkarannoilla kukoistavilla hiekkarannoilla. Niiden yläosat vaihtelevat väriltään, mutta useimmat niistä ovat vaaleanharmaita.

7. Arctic Weasel

Arktiset talvipaikat ovat kotoisin Euroopan ja Pohjois-Amerikan arktisesta tundrasta. Ne ovat pieniä olentoja, joissa on pyöreät korvat ja suorakulmaiset päät. Arktisilla talvipoikoilla on lyhyet jalat, ja niiden takajalat ovat pitempiä kuin etuosat. Kylmien vuodenaikojen aikana ne pyrkivät kasvattamaan valkeata karvaa ja samalla levittävät ruskeat turkiksensa säilyttäen mustan kärkinsä. He punnitsevat noin 15 sekuntia ja voivat saavuttaa enintään 13 sentin pituisen 5-asteen häntä. Nämä olennot rakentavat densinsä kiviin tai puun juuriin. Arktiset talvipaikat ruokkivat lintuja, jyrsijöitä, karjaa ja kaneja muiden pienten eläinten joukossa.

6. Jerboa

Jerboa on hyökkäävä aavikko, joka on läsnä kaikkialla Manchuriassa, Kiinassa ja Pohjois-Afrikassa. Jerboas menestyy kuumissa aavikoissa, ja kun he juoksivat, he voivat hypätä noin 15 km / h. Jerboas näyttää pienoiskengurilta, koska molemmilla on pitkät hännät, hyvin lyhyet etujalat ja pitkät takajalat. Heidän hännänsä ovat yleensä pitempiä kuin pään ja pään pituus, ja kärkeen kuuluu valkoisten hiusten ryhmä. Tavallisesti he käyttävät hännänsä tasapainottamaan hopping ja myös istuimena. Heillä on hienoja hiekanvärisiä turkiksia. Joillakin Jerboa-lajeilla on lyhyet korvat kuin rotta tai hiiri, kun taas toisilla on pitkät korvat kuin kani. Jerboasilla on suuri kuulo, jota he käyttävät havaitsemaan saalistajaa, ja heidän elinikä on noin kuusi vuotta.

5. Dik-Dik

Nimi Dik-dik viittaa kaikkiin neljään pieneen antilooppilajiin, jotka kuuluvat Madoqua-sukuun, joka kukoistaa etelä- ja itäisen Afrikan pensaissa. Dik-diks punnitsee noin 13, 2 kiloa ja on 27, 5 pituinen. Miehillä on 3 tuuman pitkät sarvet, jotka ovat pitkittäissuuntaisesti uritetut ja kaltevat taaksepäin. Kruunun hiukset voivat muodostaa pystysuoran tuftin, joka auttaa piilottamaan miesten lyhyet sarvet. Rungon alareunat, kuten kyljet, rintakehä, vatsa ja jalat ovat rusketusta, kun ylävartalo on harmahtavanruskea. Heillä on mustat täplät silmien sisäpuolisten kulmien alapuolella, joissa on preorbitaaliset rauhaset. Näillä eläimillä on pitkänomaisia ​​nuoria, joilla on kalliomaisia ​​lihaksia, joissa veri kulkee siten kontrolloimalla niiden lämpötilaa.

4. Sandgrouse

Sandgrouse on yleinen nimi Pteroclidae-perheeseen kuuluvien lintujen ryhmälle. Pteroclidae koostuu 16 lajista, jotka on luokiteltu kahteen sukuun. 14 lajia Aasiasta ja Afrikasta kuuluvat Pterocies-sukuun, kun taas kaksi Keski-Aasian ihmistä kuuluu Syrraptesiin. Niissä on pieni kyyhkysen muotoinen kaula ja pää, jossa on tukeva ja kompakti runko. Ne painavat noin 17, 6 astetta ja ovat noin 15, 7 pituisia. Miehet Sandgrouses ovat paljon kirkkaampia ja isompia kuin naiset. Näillä linnuilla on pitkät terävöityneet siivet, joilla on 11 pitkää ensisijaista höyhenet, jotka antavat heille nopean suoran lennon. Niiden vatsa-höyhenet on sovitettu absorboimaan ja säilyttämään vettä, jonka he ottavat poikansa. Heillä on alareunassaan höyhenpeite, joka auttaa eristämään ne äärimmäisissä olosuhteissa.

3. Addax Anteloupe

Addax-antiloopit, joita kutsutaan myös ruuvi- tai valkoisiksi antiloopeiksi, ovat antilooppeja, jotka kuuluvat Saharan autiomaassa menestyvään Addax-suvuun. Nämä antiloopit kuvattiin ensin vuonna 1816 Henri Blainville. Heillä on pitkät, vaaleat, kierretyt sarvet, jotka ovat 33 sentin pituisia uros- ja 31in naaraspuolisia. Päällysteiden väri riippuu vuodenajasta, kesällä sen hiekkainen vaalea tai valkoinen, talvella harmahtavanruskea ja ruskeat hiukset päähän ja valkoiset jalat ja takaneljännekset. Kummankin sukupuolen pään kehon pituus on noin 51 astetta 13, 5 asteen hännän kanssa. Naisten paino vaihtelee välillä 130 - 200 kiloa, kun taas uros painaa välillä 220 - 276 kiloa. Niiden sarvet ovat 2 tai 3 kierrosta keskellä ja alemmassa osassa sarvet merkitty sarjan yli kolmekymmentäviisi rengasmuotoisia harjuja.Neillä on lyhyt hännän, jossa on musta hiukset puff lopussa. Addax-antilooppien käyttöikä on noin yhdeksäntoista vuotta.

2. Desert Rat

Desert-rotta on puhekielinen termi, joka viittaa kaikkiin rotissa, jotka asuvat autiomaassa, jotka kuuluvat Rodentian järjestykseen. Gerbil, joka tunnetaan myös nimellä aavikon rotta, koostuu yli 110 rotasta, jotka elävät Aasiassa, Intiassa ja Afrikassa. Ne ovat enimmäkseen kaikkiruokaisia, ja ne liittyvät läheisesti Muridae-perheeseen kuuluviin rotuihin ja hiiriin. Yleisimpiä luonnonvaraisia ​​aavikonrottia ovat kenguruurot. Nämä rotat hyppivät aivan kuten kengurut, ja niiden takajalat ovat neljänvärisiä. Niiden etujalat ovat pieniä ja niillä on suhteellisen suuret päät. Niissä on pidemmät hännät ja turkis-vuorattu pussi, jossa ne säilyttävät ruokaa. Kangaroo-rotat ovat yöllisiä, ja he pitävät parempana, että he jäävät heidän uriinsa päivän aikana.

1. Keisari Penguin

Keisaripingviinit ovat maailman penguinin lajien raskaimpia ja korkeimpia, ja ne ovat endeettisia Antarktikselle. Sekä miehet että naiset ovat kooltaan samankaltaisia, ja ne painavat noin 99 kiloa ja voivat saavuttaa korkeuden jopa 48 tuumaa. Heillä on musta pää ja selkäpuoli, joka rajataan jyrkästi niiden vaaleankeltaisesta rintaan, valkoiseen vatsaan ja kirkkaaseen -hiukkaset korvat. Keisarin pingviinit ovat maailman viides raskain lintu. Niiden 48 pimeässä pimeässä haalistuvat ruskeaksi arktisen kesän aikana. Miesten pingviini voi kestää kylmän yli kaksi kuukautta ja samalla suojella muniaan ja he voivat menettää yli 26 kiloa odottaessaan munien kuoriutumista. Heillä on paksu tumma dorsaalihöyhenet, jotka peittävät hännänsä, jalkansa, selän, kurkun, leuan ja pään. Niiden ylempi rinta- ja korvakappaleet ovat kirkkaan keltaisia. Koska heillä ei ole pesimäpaikkoja, joita aikuiset voivat käyttää etsimään poikasiaan tai kumppaneitaan, he luottavat lauluunsa.